*Добави в любими

Потърсете ни


Не се колебайте, ние
можем да ви помогнем в
борбата с вредителите.


Свържете се с нас по
телефон или изпратете
запитване
директно
през нашия уеб сайт.


ПОПИТАЙТЕ


* Предлагаме безплатен
оглед и консултация на
място, възползвайте се!Какво е ДДД ?

Какво е ДДД?
  • ДЕЗИНФЕКЦИЯ - унищожаване на вредни патогенни микроорганизми.
  • ДЕЗИНСЕКЦИЯ - унищожаване на инсекти (хлебарки, мравки, бълхи, мухи, комари, дървеници, дървояди и други насекоми.
  • ДЕРАТИЗАЦИЯ - унищожаване на вредни гризачи(мишки, плъхове и други).

Малария /Mal'aria/

Маларията е тропическа паразитна болест. С повишаване интензивността на туристическия обмен и международна миграция все повече страни съобщават за нарастване на случаите на "вносна" малария.

Такава опасност съществува и за България, където климатичните и векторни условия са подходящи за по нататъшното автохтонно разпространение на заболяването.

Маларията е в челната тройка на заразните заболявания заедно с туберкулозата и HIV инфекцията по смъртност. Клиничните проблеми са свързани с ранното диагностициране и лечение на болните лица с цел предпазване от усложнение и смърт.

Резервоар:
Резервоар на човешката малария са хората.

Начин на предаване:
След ухапване от инфектиран женски комар от вида Anopheles.

Инкубационен период:
Периодът между ухапването и откриването на причинителя в кръвта варира в зависимост от вида причинител в граници между 6-16 дни. Клиничните симптоми се развиват за същия период от време.

Характеристика:
Сходството на клиничните симптоми при маларията с много инфекциозни и паразитни болести затруднява медицинските работници в поставянето на вярна диагноза и често води до груби диагностични грешки с фатални последствия. Препоръчително е провеждането на диференциална диагностика при всички случаи на заболявания у лица, идващи от тропически и субтропически райони. При рискови контингенти, пребивавали в области, ендемични за малария, всяко температурно състояние, независимо от поставената диагноза, налага диагностични мерки за изключване на маларийна инфекция. Особено опасни са пациентите с паразитоносителство, при които липсват клинични прояви, но в кръвта им има маларийни паразити. Паразитоносителите, както и клинично изявените случаи, подлежат на етиологично лечение, съобразно съответния вид малариен причинител.